tot un articol mai vechi

Adunam fricile toate, le punem intr-un vas mare de tot si clocotim la foc mic. Cand e cazul, intetim focul. Cand e prea tare, dam mai la mic. Merge. Ce mai adaugam la ciorba asta? Astazi am adunat furia colectiva. E buna! Din ce vine ea? Tot din fricile noastre. Tipam la copil, tipam la soacra, tipam la vecini, tipam dar mai putin catre ocarmuire (tot de frica sa nu patim ceva). Tipam. Si atat.

Cand e focul mai vesel tipam mai tare. Daca suntele sunt mai inalte e semn sa domolim focul. La nevoie scoatem furia in strada. Are efect de grup si se ia. Mai ceva ca gripa porcina. La ce e bun focul? E o supapa. Ca la oala sub presiune. Cand se acumeaza prea mult, prin valva cat un ac cu gamalie, iese aburul. Ciorba ramane la locul ei in oala si continua sa fiarba. E sub controlul bucatarului, mester priceput in ale bucatariei, cu scoala inalta si sofisticata si incoronat la gradul de Chef.

La ce mai e bun focul? Lasa oala sa clocoteasca in legea ei. TU ai un Chef care va sti intotdeauna ce si cum stau lucrurile. Chef-ul are intotdeauna un Manager deasupra lui. Acesta stie cat costa fiecare ingredient, daca merita achizitionat, daca ii va aduce profit…

Furia e ca aburul. Odata lasata libera, dupa ce iese amenintator din oala, se potoleste ca prin farmec. Si dispare elegant ca si cum nici n-ar fi fost. Un Chef adevarat stie exact cand sa deschida fereastra ca sa iasa aburul. Gata! S-a risipit. Si in timpul asta, in oala, ciorba fierbe. La foc mic. Clocotul e controlat…

Ciorba populara, lunga, tot adaugata, legumita si reincalzita este gata sa primeasca inca o data caldura focului.

Dar Clientii?…Vor ramane ei oare nehraniti? Nici sa nu va ganditi la asta, pentru ca intre timp, un Manager mai abil, vede potentialul zonei, „miroase” Clientii.

Adevaratul Manager isi va intampina mereu clientii cu un zambet si le va oferi o ciorba mai buna si mai bine fiarta,ca doar Clientii ii aduc bani… Iar Clientii se intorc mereu la ciorba reincalzita. Sunt dependenti de ea. Si tot sufla-n ea sa nu se friga!

Acum v-ati prins?

Anunțuri

Un gând despre „tot un articol mai vechi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s