Evolutie prin involutie

De la dictatura comunista la dictatura basesciana. Un pas inainte pentru natiune. Inainte votam un singur partid. Acum nu mai avem de ce sa votam pe niciunul, desi avem mai multe pe hartie.

Inainte de 89 se declarau productii record la hectar. Am evoluat. Acum raportam record la hectare devenite pustii.

Inainte de 89 aveam o scoala recunoscuta din punct de vedere calitativ peste tot in lume. Acum nu mai avem dascali pentru ca reusim sa-i omoram in cele mai crunte chinuri ale saraciei si dezumanizarii.

Inainte romanii scriau (cel  putin) corect in limba romana. Acum scriu in engleza. Au uitat romana. Da, dar inainte nu aveam trenduri.

Inainte ieseam la cofetarie. Acum iesim in pub-uri. Cu diferenta ca si curtea s-a transformat din flori, plimbari si poezie in „fa, te futi?”

Inainte stiam ca „nici o masa fara peste”. Acum insa, e mult mai tentant cu un meniu la 10 lei. 10 lei sa mananci plastic e un schimb decent. Puteam sa mancam si la propriu cacat de banii astia, insa guvernul are grija de noi si nu ne lasa. Nici sa vrem nu ne lasa!

Inainte oamenii citeau. CITEAU!!!! LITERATURA (va aminti ce inseamna?!) Dupa…si dupa ce a trecut valul sandra brown & co a aparut valul spiritualitatii si al „guru” (uite ca nu stiu care ar fi pluralul romanesc pentru guru) in toate domeniile: management, marketing, vanzari, dar mai ales…MAI ALES LEADERSHIP. Brusc toti romanii urmeaza cursuri de leadership. Va vand un pont: tot degeaba!

Acum cativa ani Moisescu avea emisiuni faine. Dar nu faceau rating. Si ca atare acum face apropo tv. Asta ca sa revenim si in prezent.

Acum cativa ani oamenii inca mai scriau corect in limba materna. Acum, cu cat mai inalta este functia, cu atat este mai acuta lipsa de cunostinte gramaticale si de stil. Ca oricum nu conteaza ‘cause we have to talk in english you know…

Suntem in 2011. Am evoluat.

Asta imi aminteste de vorba unui prieten: „bai cat de multi prosti!….da’ sa vezi ce-o sa fie la anul!”…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s