povesti reale

Eminescu a preluat o vorba care a ajuns pana la noi: „tara ta, nu e tara in care te nasti, ci aceea care iti ofera maximum de implinire personala, sociala si profesionala” (citat aproximativ din memorie).

Charles Aznavour e armean si e si francez in aceeasi masura. Nu si-a uitat originile si in aceeasi masura iubeste tara care i-a fost si ii e leagan.

Prin fundatia sa si pe cheltuiala lui personala, aduce anual in Franta 5000 de elevi care, timp de 3 luni, invata la scolile franceze si, in acelasi timp, isi dezvolta aptitudinile, fie ca sunt muzicale sau in alta directie a artei si culturii.

Pariul lui Charles Aznavour este ca pana in 2012 limba franceza sa devina a doua limba oficiala in Armenia.

Copiii foarte talentanti, dupa programul de 3 luni, primesc in continuare burse si au sansa sa studieze cu cei mai mari maestri in domeniu.

La finalul celor 3 luni, Charles Aznavour organizeaza un spectacol la Opera din Paris, in care, atat copiii sai talentati la muzica, cat si artisti tineri francezi care sudiaza sau nu cu el, dar si mari vedete, concerteaza.

Il vezi cum coboara in sala, cu o energie de invidiat pentru cei peste 80 de ani ai sai, cum urmareste partiturile, cum aproba din cap fiecare zona de dificultate  muzicala, cum vibreaza la fiecare sunet si nu poti sa nu te intrebi cum poate da Dumnezeu atatea daruri unui singur om?…

Spectacolul este ceva peste putinta de redat in cuvinte, insa vi-l recomand, la fiecare Craciun in care suntem binecuvantati cu prezenta acestui mare OM.

Iubirea lui pentru Edith Piaf nu a incetat niciodata, semn de speranta ca aceasta exista si poate fi atinsa de fiecare in parte.

O mare poveste si un OM MARE si modest in aceeasi masura, o lectie de invatat pentru multi!….

Anunțuri

Un gând despre „povesti reale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s