Explicatii

Toata lumea are nevoie de explicatii. Daca nu are nevoie le cere oricum. Pentru ca e mult mai usor sa ceri explicatii de la altii decat sa te concentrezi pe propriile probleme interioare. Despre partea serioasa a acestui subiect insa, voi vorbi, poate altadata.

Acum sa urmam partea vesela.

Ies cu doua dintre cele mai bune prietene in oras intr-o seara. Frumoasa seara, frumoasa starea care ne adunase atunci impreuna. Fiecare dintre noi avea multe noutati. Nu ne vazusem de ceva vreme si se cam adunasera chestii.

Am ras, am cantat, am fost energia vie din carciuma aia in seara aia.

La un moment dat a venit si randul meu la povestiri. Prietenele mele nu au inteles de ce nu am apelat la nici un ajutor odata cu mutarea in noua casa. Le-am deslusit misterul cu muncitorii si problemele aparute, dar a fost mai fain sa le povestesc aventura mea de „injiner” cu demontat si carat mobile.

Demontatul in sine e o chestie simpla, de logica. Greutatea vine din tona de lemne inutile si prost gandite ca imbinare, din tona de suruburi.

Pffff  n-are nici un farmec povestea asta in scris…O sa incerc…

-…si da, ma uitam, analizam si….stiti ca nu beau bere de felul meu. beam trei beri, aprindeam o lumanare si ma apucam de treaba….

Cam asa a decurs povestea mea, pentru fiecare piesa de mobilier. Fetele radeau de taraseniile mele de se prabuseau de pe scaun.

Si cu toate astea, la un moment dat, de parca cineva s-ar fi ocupat de regie, amandoua s-au oprit din ras brusc si m-au intrebat

-Bine…dar de ce 3 beri de fiecare data?!…

– aaaa…aaa simplu. Eu nu beau bere de felul meu, stiti asta…Prima bere era sa-mi fac curaj. A doua era in memoria muschilor si a oaselor mele care aveau sa crape sub greutati mult mai mari decat alea pt care au fost proiectate si a treia, cu siguranta era pe post de distonocalm, pe principiul enuntat de frate-miu acum multi ani: de durut tot o sa te doara, dar macar n-o sa-ti mai pese. 🙂

Rasete si distractie din nou. In toata hahaiala, de data asta doar una dintre ele se opreste brusc si ma intreaba din nou:

– Auzi?…si lumanarea pentru ce era?

– Pai mi-a zis mie mama cand eram eu mica tare ca e bine ca omul, daca e pe duca, se crape cu lumanare.

Restul puteti intui. La nivel de rasete si poante.

Asa a ramas celebra ideea ca daca esti intr-un impas, indiferent de natura lui te rezolvi cu 3 beri si-o lumanare.

Acum sper ca explicatiile sunt complete.

Le invit pe prietenele mele sa comenteze. Cat despre partea cu oamenii si calitatea, dau legatura ! Irina?…Cristina?….:)))))))

2 gânduri despre „Explicatii

Adăugă-le pe ale tale

  1. Asa a aparut celebra zicere „3 beri si-o lumanare”. Si in aceeasi seara „Punctul nostru de diferenta sunt oamenii si calitatea”. Aceasta ultima vorba fiind auzita cu vreo doua zile inainte de Irina in aceeasi crasma de la un domn „cu carte” ce-l invata pe unul mai putin priceput:
    – N-ai brand manager? Las’ ca vin eu si te ajut. Si m-am gandit: punctul nostru de diferenta sunt oamenii si calitatea.
    Adanc si original, nu-i asa?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑