simplu…

In vremuri stravechi s-au gandit niste oameni sa masoare timpul. Si au inceput sa-l imparta in ore, minute, secunde, zile, luni, ani, secole. Nu le mai era suficient sa stie cand se schimba anotimpurile, dupa semnele naturii si cerului, dupa reactiile animalelor.

Au venit niste oameni mai destepti, dupa o vreme si au decis ca oamenii trebuie sa respecte aceasta impartire a timpului.

Dupa ei au venit altii care s-au gandi ca trocul, rezultat din ce stie fiecare sa faca si dat la schimb pentru alte chestii pe care le faceau alti oameni care stiau sa faca alte chestii, nu mai e rentabil si au inventat plata.

Dupa aia au venit altii care au zis ca munca nu e aia pe care o faci pentru tine, pe baza a ceea ce stii sa faci, ci munca e aia pe care o faci pentru altii si primesti o plata.

Intre timp au mai ars niste vrajitoare pe rug, au mai omorat niste regi ca era prea mult sange albastru pe lume, au mai schimbat sistemele de plati si au inventat sistemele de imprumut.

Dupa aia unii au inventat corporatiile. Si de atunci oamenii au fost educati sa uite de ei insisi, sa uite ca viata este facuta ca sa fie traita, ca poti munci fara sa devii un sclav si, mai ales ca viata inseamna un timp care nu se poate masura dupa sistemele lor de masura, cu tine si cu cei dragi.

Unii par sa se trezeasca din asta, dar, ca orice inceput e greu.

Unii nici nu vor sa se trezeaca.

Altii sunt prea morti de frica sa o faca.

Si pana la urma, cu ce sa schimbe? Ca ei nu au inventat nimic asa de maret….

Cu viata simpla, ar fi prea complicat. Vanitatea, orgoliul, prostia, infatuarea, snobismul…toate astea sunt chestii costisitoare pana la urma….

Cum sa traiesti simplu?!….Asa ceva nu se poate….sau….

4 gânduri despre „simplu…

Adăugă-le pe ale tale

  1. ….si fiindca trebuia sa poarte un nume, i-am zis „Libertate” -libertatea de a ne inchide si ingradi intre conveniente, tipare, slogane, automatisme si ticuri verbale si comportamentale…. ca sa ce?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑