Blestemele moderne la romani

Am identificat eu ca, odata cu trecerea epocilor, apar noi blesteme, dar si noi superstitii. La romani, la mine, la tine la oricine.

Ia sa luam spre exmplificare cateva:

1. Spala-ti-ai masina! – asta inseamna, cu siguranta, ca imediat ce dai colbul jos de pe masina va incepe ploaia. Murphy e viu si traieste printre noi. E ciudat ca are si pile la Sefu’!

2. Renovati-ai casa! – asta insemna ca nici un deadline si nici un buget nu vor fi respectate si asta va spun din proprie experienta! Ca added value inseamna: purcoi de nervi, bani (fara numar) dati aiurea si / sau in plus si, cand in sfarsit se anunta ca e gata, iti dai seama ca totul a fost facut intr-o totala devalmasenie si bulibaseala.

3. Zugraviti-ai casa! – asta inseamna ca o sa dureze la fel de mult (cel putin) ca renovarea, dar, in plus va iesi prost, desi tu ai dat banii pe ceva promis bun.

4. Calca-te-ar tramvaiu’! – nu inseamna neaparat ca te calca sus numitul mijoc de transport in comun, dar cu siguranta nici bine n-o sa-ti fie daca ti-o zice cineva plin de naduf.

5. Din superstitii stiam ca tre sa pasesti cu dreptul afara din casa. Dar ce te faci cand la dresaj am invatat ca trebuie sa ma pornesc doar cu stangul? Pai e simplu: bat un pas pe loc cu dreptul si apoi ma pornesc cu stangul. Se pune, zic io, ca primul a fost dreptul!… 😀

6. Stand in trafic de la Corbeanca la Bucuresti ascultam muzica, dansam in masina…stiti restul ca v-am mai povestit. Asa ca mereu cautam ceva nou. Si noul e venit ca o superstitie: daca vad, cat stau in trafic, un avion „la venire” inseamna ca o sa am noroc. Daca vad unul „la plecare” pot sa merg ca in branza pentru ca in ziua aia o sa am un succes exceptional. Adevarul e ca asta mi-a ridicat moralul fantastic si m-a ajutat sa nu mai zic rugaciunea „da-mi Doamne putere sa nu-i mor pe cretinii aia de la birou!”. In plus acum locuiesc intr-o casa pe deasupra careia trec toate avioanele posibile si imposibile, semn ca m-am cacat in scaldatoare de aci inainte! 😀

7. Nu-mi tin prezentarile la clienti decat in zile de joi pentru ca mi se pare mie ca atunci sunt eu in plina forta. Toate prezentarile din celelalte zile, ca oricum nu ai cum sa le pui pe toate joia, sunt uzuale, dar, jur ca alea de joi sunt exceptionale!

Nu-mi mai aimintesc acum.

La voi care sunt blestemele moderne si superstitiile pe care vi le-ati inventat? 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s