Stii ce vad eu?

Romania

1. Vad ca traim sub o dictatura mai grava decat cea a lui Ceausescu. Ea e o urmare absolut fireasca a tuturor alegerilor politice gresite de dupa ’89 si pana la Basescu.

2. Absolut toti presedintii si guvernele Romaniei post decembriste nu au facut decat sa incerce sa distruga identitatea nationala, valorile, reperele, resursele si sa abrutizeze populatia prin saracire si inrobire.

3. Mediul politic romanesc a facilitat asezarea companiilor straine in Romania pe principiile statului in stat. Ca atare, mediul romanesc de business a contribuit si contribuie activ la distrugerea generala.

4. Populatia a ales gresit de fiecare data, s-a lasat manipulata de fiecare data, invrajbita, inraita si da, in mare parte si abrutizata.

5. Media, indiferent de forma ei a contribuit din plin la aceasta formula de distrugere.

6. De-a lungul istoriei (din orice colt al lumii), cu cat formele de organizare (imperiu, stat, confederatie de state etc) au „evoluat” in structurare, cu atat mai puetrnic le-a fost scopul, unul si acelasi mereu: binele unor grupuri restranse, presiuni si opresiuni asupra maselor. Cu cat societatea umana a „avansat”, cu atat metodele s-au diversificat, multe au devenit atat de subtile incat nu mai sunt perceptibile, masele sunt atat de bulversate de valul de mesaje incat nu mai pot identifica adevarul nici daca le-ar fi aruncat in ochi. Asta duce la impartire, la invrajbire. Cu cat societatea a „avansat” cu atat grupurile de „beneficiari” s-au structurat si s-au inchegat. Averile lor sunt invers proportional cu numarul lor si sunt mult mai mari decat ale maselor pe care le domina. La fel e si in Romania, cu diferenta ca la noi inca se intampla in mod barbar.

7. Cu toate astea, ma bucur sa inca mai exista oameni care nu s-au „animalizat” de tot. Sunt saraciti, poate nu au ce sa puna pe masa, dar hranesc un suflet, altul decat al lor – de om sau de animal. Ma doare bucuria asta, pentru ca face parte dintr-un tablou grobian.

8. Unul dintre miturile legate de daci vorbeste despre aur. Legendele spun ca, cel putin de la Zamolxe incoace, aurul (generic vorbind „aur”) a fost ascuns si s-a pus blestem asupra lui. Regula era ca fiecare conducator al acestor meleaguri trebuie sa sporeasca acea avere, niciodata sa nu se atinga de ea sau vor fi loviti de blestem. Alte legende spun ca insusi Vlad a platit cu viata, dimpreuna cu familia lui, pentru lacomia de a fi furat din comorile ascunse. De la legenda la rational, ideea era ca acele resurse reprezinta garantia ca tara va putea rezista stabila si unita in situatii dramatice, in aceeasi masura in care reprezinta platforma pentru un viitor stabil. Romania nu se confrunta cu situatiile dramatice despre care am mentionat mai sus (aka nu e in razboi, nu e pusa in situatia de a „intra” in acele resurse pentru supravietuirea natiunii, tara nu a fost lovita de vreo calamitate etc). Pentru ce clasa politica dimpreuna cu mediul de afaceri ne-au vandut bucata cu bucata din ’90 pana acum?!!!!! Oameni fara Dumnezeu!!!!

Sunt asa suparata incat e posibil sa nu ma exprim suficient de explicit. Spuneti-mi unde nu intelegeti, ca revin asupra subiectului.

Acum doi ani (cred) cand am spus ca presiunea maselor va determina politicul sa dea inapoi, sa cedeze si pana la urma sa dispara mi s-au dat diverse replici. Cred ca paream usor sarita de pe fix. A trebuit sa ajungem cu cutitul la os, oare? A trebuit sa traversam acest an, poate cel mai urat dintre toti cei douazeci si ceva ca sa ne trezim? Nici macar nu mai vorbim aceeasi limba. Suntem invrajbiti, suntem impartiti in cete. Suntem in bataia vantului si la cheremul altora. Viata noastra e a altora, chiar daca nu ne place sa recunoastem asta.

Distrugem istoria, distrugem arhitectura, distrugem animalele, ne distrugem unii pe altii…

Doamne Dumnezeule, chiar ti-ai intors fata de la noi?!….Nu-i mai simplu sa ne dai foc si iei tara asta frumoasa si s-o duci pe alta planeta unde sunt OAMENI ADEVARATI?!…..

Anunțuri

4 gânduri despre „Stii ce vad eu?

  1. …suntem suparati,toti,noi, cei care pricepem,dincolo de manipulare.privim cu uimire,neputinciosi.

    ce naiba sa fac eu ca individ decat sa ma revolt….

    Lara

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s