Pai se poate, domnu’ Ford?!…Pai se poate?!!!

FPRB_FeelDiff_4C_VtHt_R02

Dom’le pe mine ma supara tare exemplele rele, pe lumea asta. Da’ stii cum? Tare de tot.

Pai cum e, ma, posibil sa vie unu’…un ala…un neica…unu’ de-a lu’ Ford sa deie el exemple proaste la toata lumea asta si pe urma sa mai fie si inaltat in slavi?! Pai cum se poate, intreb?!!!

Mno, sa va spui de la ce m-am luat.

Se face ca in 1913, nea…asta…asta de-i zice Ford a fost el mai dastept ca toata lumea si mai cu muschi pe el. Si ce facu Ford, asta? Pai asta chipurile sa gandi ce sa gandi si zise el ca dubleaza salariile la angajati si le micsoreaza numarul de ore de munca. Nu-i vorba, ca intre timp Ford asta muri. De moarte buna, da’ muri. Da’ ne bantuie si azi nefacuta lui.

Pai sa poate, bre, nea Ford, sa vii tu sa dai exemple rele la societate, la comunitatile de afaceri? Acu’ pe bune!

Io te cred ca pentru a avea 10K de muncitori trebuia sa angajezi 60K. Te mai cred si ca aveai costuri mari cu trainingurile, cu specializarile, cu darile la stat si alte cele, da’ zau, bre, chiar asa?!!!…

Pai spune-i, bre, lu fantoma matale sa vie in Romania sa vaza mediu de afaceri. Salariile se taie, ca cica angajatul roman tre sa vie el cu bani de-acasa sa plateasca angajatorul si sa fie musai fericit ca are loc de munca. Si asta pentru ca in urma matale, veni unu, tot american din satu’ tau care a si luat Nobelu pentru economie si care a dat exemplu bun societatii, nu ca matale. De ala de-a inventat el „race to the bottom”, adicatelea cum ar veni in traducere libera „intrecerea tovaraseasca ale lu’ aia care is in stare sa linga si pantoful doar sa prinda contractul”. Asta exemplu bun, bre nene Ford, nu matale!  Orele de munca se-nmultesc mai ceva ca virusii pentru ca un alt consatean a’ lu’ matale veni cu ideea ca eficientizarea costurilor intr-o companie se face prin reducerea de personal. Uite, bre, nene Ford, uita-te si vezi cate exemple bune de la matale din sat iti dau, macar sa vezi greseala si uratenia faptei tale  care-mi bantuie mie gandurile la ore mici ale diminetii.

Aaaa si peste toate astea plateai si ore suplimentare? Pai cum?!!!! – ca m-apuca jalea! Pai cum sa poti face asta? Cum sa platesti orele suplimentare? Pai oamenii aia crezi ca voiau viata personala? Crezi cumva ca voiau sa doarma, sa stea cu familia, sa bea cu prietenii ori pur si simplu sa stea si sa numere caii verzi de pe pereti? Nu! Ei voia decat sa vie sa construiasca masini. Si mata ii manjeai cu bani? Nu te-ai gandit niciodata la cata umilinta ai supus bietele fapturi?! Nu te-ai gandit niciodata ca istoria te va condamna, nene Fordule? Uite ca te condamna si te da exemplu. Negativ, daca nu-ti era clar!

Pfuai, nu mai pomenesc de altele ca-mi stric ziua de tot, zau asa!

Cum mai, nene Fordule, ca nu ma pot abtine, sa invesestesti tu bani sa inveti oamenii diverse lucruri? Pai oamenii tre’ sa vie cu banii lor daca vrea sa-nvete si-apoi, nene Fordule, matale, la inceputul unui secol care a invatat oamenii sa fie niste roboti obedienti,  sa le fie frica si de umbra lor si sa se tina de scaune mai ceva ca de parasutele dintr-un avion in prabusire, sa invete ca doar munca la stapan ii face liberi si independenti, iar fericirea lor se numara in bani, matale vii cu exemple din astea? Pai cin’ te crezi, bre?! Huo!

 

P.S. Pentru neavizati – e pamflet.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s