1 mai muncitoresc

old-peopleIn conacul de alaturi, renovat si aranjat, a stat o procuroare. Nu stiu cine si nici nu m-a interesat vreodata. S-a mutat brusc atunci cand au inceput ridicarile DNA-ului. Mai bine de jumatate de an casa a stat goala si cred ca s-a bucurat, caci e inconjurata de pomi fructiferi si multe flori.

Intr-o buna zi am vazut vanzoleala si am aflat ca s-a facut un camin de batrani. Nu erau orice fel de batrani, daca e sa ma iau dupa masinile luxoase care inunda strada in fiecare weekend. Is batrani din familii cu stare.

Mie mi se pare ca asta cu casele de batrani e o chestie buna. Desigur, daca ma rezum doar la imaginile din filme, unde fiecare are camera lui, care arata ca acasa, unde serviciile sunt impecabile, iar oamenii se bucura de viata la varste foarte inaintate.

Pe aici mai vin salvarile noaptea. Nu prea ma simt confortabil cand mi se propteste cate una in poarta, cu toate luminile aprinse si uneori si cu sonor, dar nah, poate is io prea sensibila la chestii de genul asta.

„Cea faci cu televizorul ala?!!!” – se aude azi de dimineata un racnet care m-a sculat din pat in pozitie de drepti. Buimaca de somn cum eram, inchid televizorul, caci al meu e programat sa porneasca de dimineata sa ma trezeasca. Realizez ca la mine in casa nu are cine sa tipe la mine, iar Dioda inca nu vorbeste cu glas de om.

Asa e in timpul saptamanii si in weekenduri pana la venirea vizitatorilor. In general glasurile sunt pe inalte, tensionate, amenintatoare. Lucrurile se schimba cand vin familiile in vizita – glasurile devin mieroase si auzi doar vorbire ca a parintilor cretini care se sclifosesc atunci cand vorbesc cu copiii lor foarte mici.

Abia asta imi provoaca o  stare de disconfort.

Batranii….atatia cati pot vedea eu in balconul de la etaj, sunt unii foate simpli – dupa haine si atitudine, fie oameni care au fost ceva la viata lor. Nu comenteaza. Sunt, probabil, obisnuiti sa taca si sa accepte si, probabil, sa fie recunoscatori ca nu-s aruncati in strada.

Si-atat….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s