Degeaba votezi!

student-vote-democracy-word-cloud-1024x7911. In orice situatie de viata ai drepturi si ai si obligatii. Sa nu respecti si / sau exerciti una dintre aceste laturi ale vietii nu arata ca ai facut o alegere prin non alegere, ci doar ca esti dobitoc patentat.

2. Sa ai un drept si sa ti-l exerciti fara sa judeci cu creierul tau, e la fel cum am stabilit la punctul 1.

In mod ciudat subiectul randurilor din seara asta e altul.

Degeaba votezi!

…atata vreme cat:

1. parchezi masina unde-ti vine, „pentru ca stau doar putin”, pentru ca ai o masina smechera si nu se ia nimeni de tine, pentru ca il stii pe nu stiu ce gogu – militian la circulatie, pentru ca ai tupeu sau coae sau tzatze, pentru ca…orice.

2. traversezi la minim 2 metri de trecerea de pietoni pentru ca „esti atent” cand traversezi, te grabesti, ploua, ninge, n-ai mai facut sex de o mie de ani sau mai stiu eu ce argumente care doar tie iti pot parea plauzibile.

2.1. traversezi tot aiurea si atunci cand esti cu copilul de mana / in carut pentru ca „o sa-l inveti cand o sa mai creasca”

3. arunci gunoiul pe unde iti vine, avand tot argumente stupide

4. urli la telefon atunci cand te afli intr-un loc public…sau doar urli, pentru ca e singura metoda sa te bage cineva in seama. Cu amendamentul ca oamenii te baga in seama doar ca sa te injure in gand ca esti necivilizat, ca ii deranjezi, ca esti penibil / penibila etc.

5. in general intelegi ca ai drepturi fix atunci cand nu le ai sau, mai bine zis, le ai cu conditia sa respecti niste reguli.

Din nou, lista e lunga.

Asadar, degeaba votezi! Ai inteles unde bat?!!!!

Altfel, lasa fasoanele si voteaza! Ai 14 candidati, iar daca nu iti place niciunul, anuleaza-ti votul. Iata 15 optiuni!

5 gânduri despre „Degeaba votezi!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Votul nu te face mai deștept.
    Din păcate, eu, dacă mă duc să votez, respect niște reguli, iar votul meu contribuie la mandatul unor indivizi care nu respectă nici o regulă.
    De ce să mă așez cu niște trișori la masă?
    Nu pot ajunge decât păcălit, sau luat la bătaie, dacă am prosta inspirație să le spun adevărul.
    Prefer să stau acasă.

    Apreciază

  2. Votul nu va face mai destept,domnule Diaconescu. Asa este. Totusi,nu sa filozofati va cer concetatenii,ci sa participati un pic,o data,într-o zi,la viata comunitatii. Mai ales ca data aceea,ziua aceea si participarea aceea influenteaza viata tuturor membrilor comunitatii (spre deosebire de alte participari,în alte zile,în alte dati si cu alte ocazii,care sunt -pot fi- dispensabile). Traiul în comunitate are un pret (pe care,ce-i drept,nici macar nu suntem obligati sa-l platim.Dar e mai bine daca o facem).

    Apreciază

  3. Pe de alta parte, subiectul era educatia elementara de care ducem lipsa, oricat de mari si tari ne dorim sa ne afisam. Fara de asta orice constructie e subreda. Politica ne reflecta pe noi asa cum suntem si oglinda actuala e urata si stramba, nu-i asa?!…

    Apreciază

  4. Oglinda ? Nu,oglinda e fidela,nici o distorsiune,nicaieri. Am învatat noi la scoala o multime de bazaconii despre ce si cum suntem,si le tot caram dupa noi,bazaconiile alea. Realitatea-reala (realistic vorbind) e asta. Care este.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑