Educatia – un fake de zile mari

Disclaimer: Cine n-are un sonat ca mine la casa omului, sa-si cumpere!

Sa pui un om ca mine (da, stiu, nu exista, dar incerc s-o ard modesta si da, ma refer strict la creierul din capul de pe umeri in acest context) sa puna botul la obligatiile scolii romanesti asa cum o stim cu totii, e o mare nenorocire.

Un exemplu la botul calului, calul fiind seria de examene pe care as vrea, daca ar vrea si onor numitii profesori – ca eu nu prea ii pot numi asa, sa le si ia in sesiunea asta.

Invatam mai devreme despre Churchill. Si ce invatam eu? Despre discursul domniei sale atat de aplaudat de toate cancelariile.

Si ce invatam eu despre asta?

Iaca:

În toată această operă urgentă, Franţa şi Germania trebuie să conducă împreună. Marea Britanie, Commonwealth-ul britanic de Naţiuni, viteaza Americă şi, sper eu, Rusia Sovietică – trebuie să fie prietenii şi susţinătorii noii Europe şi trebuie săi deschidă calea pentru a trăi şi a străluci”.

1. Lipsa cratimei de la „sa-i deschida” nu e din vina mea. Asa e scris in carte, asa am copiat.

2. Pai bine, nene Ciurcile, matale vii si ne zici, in traducere libera cam asa: sa creem platforma necesara sa vina Franta si Germania la putere ca sa si-o dea singure in cap si sa prabuseasca frumușeață de Europa, ca noi, aștia vajnici, cum ar fi: noi – englejii, americanii (aia de-i asteptara romanii toata viata lor) si rusii sa stam pe ciuci si s-o ardem paznici si sustinatori ca la final sa facem impartirea de avere? Ca io asa deduc. Da, cum ziceam, io-s in varsta.

3. Nene Ciurcile, io te admir ca ai reusit sa pui prostii sa puie botu’ la vrajeala matale, da’ zau ca io rad in hohote. Desigur si amar, daca ma uit la turul cel rupt al pantalonilor. Dar AMAR al dracu’!

Sa continuam cu frumusetea de curs:

„La câteva luni după discursul de la Zürich, Churchill a fondat la Londra United Europe Committee, al cărui secretar general era ginerele său, Duncan Sandys, viitor ministru al Apărării.”

1. Nene Ciurcile si nene profesore, eu as fi pus in paralel si povestea „Ferma animalelor”. Sa nu se supere nimeni. Pai cum, dragi neni – la Romanica, daca faci una ca asta se numeste nepotism, iar la anglicutza lu’ Lenuta este recunoasterea meritelor? Nu, nu ma mut in anglicutza, ca nu-mi plac aia nici sa ma tai in cinshpe, da’ zic asa… Deci, reluam…..in anglicutza lu’ nenea Ciurcil se ia in considerare faptul ca pana si o ruda poate avea competente profesionale pe bune si la Romanica e nepotism?!!! Nuuuu, inca o data. Deci cum ati spus?!!!

En fin…mai dau cateva pagini si ajung la

„Pentru a linişti statele mici, vorbitorul asigura că: „Statele mici vor conta la fel de mult ca şi cele mari şi-şi vor câştiga onoarea prin contribuţia lor la cauza comună”. Şi pentru a fi realist asigura publicul că: „Nu voi încerca să fac un program amănunţit pentru sute de milioane de oameni, care vor să fie fericiţi şi liberi, prosperi şi în siguranţă..

1. Bre, nene Ciurcile, mata, se vede treaba ca n-ai trait o zi in Romania, jur!

2. Mai mult decat atat, nene Ciurcile, romanii, aia putinii cu creier in cap, se cam pisa pe Uniunea Europeana de care vorbesti mata, din simplul fapt ca gandesc cu creierele lor si simt pe pielea lor toata mizeria asta. Aaaa….si da, ce sa vezi, au mai invatat si carte, chiar daca nu l-au votat, multi ani mai tarziu, pe Iohannis.

De draci scriu! De dracii ai mari! De dracii amintirii faptului ca azi se implinesc 97 de ani de cand ne pusera rusii poprire pe tezaur, de exemplu.

De dracii tuturor loazelor care se catara in sistem, fie el mai vechi sau mai nou si de dracii incapacitatii mele de a vedea lucruri bune in viitor, nu doar pentru noi, dar nici pentru urmasii nostri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s