Despre simboluri

Play, alea…stiti..

In antichitate, pe vremea cand oamenii credeau in zei, existau sarbatori dedicate fiecaruia dintre ei. ( Facusem la un moment dat un calcul si observasem ca la romani jumatate (daca nu mai bine) din an era alcatuit din diverse sarbatori dedicate zeitatilor sau momentelor specifice din an – in legatura cu natura si durau o zi sau o saptamana functie de importanta pe care o acorda societatea acelui moment sarbatorii)

De cand societatea umana a „evoluat”, s-a observat ca modalitatile prin care misti mase mari de oameni sunt simbolurile puternice – credinta, iubirea, tara, arta si cultura, familia etc. Si cum masele astea se miscau prepondeent impotriva reprezentantilor puterii, simbolurile astea trebuiau distruse incetul cu incetul.

Cum sa fie mai simplu decat prin luarea in deradere a acestor simboluri sau printr-o supra-utilizare a lor, pana cand oamenii ajung sa faca urticarie doar la auzul unor cuvinte simple? Prin „dezbracarea” lor de sens.

Asa se face ca sarbatoarea iubirii, indiferent de data la care se petrece in fiecare tara, a devenit ceva ce atrage mai multi hateri decat sa adune oamenii impreuna sa sarbatoareasca?

Desigur, poti iubi tot anul, doar ca, o data in an, exista o sarbatoare specifica – fie ca unii aleg sa o tina de Valentine’s Day, fie ca altii aleg Dragobetele.

La fel de despuiate de sens au ajuns si sarbatorile religioase – Craciunul, Pastele.

La fel cum si tara / patriotism sunt acum lipsite de incarcatura emotionala, de vibratia pozitiva.

La fel…

La fel…

Am uitat ca, dincolo de practica zilnica, sa dedicam recunostina noastra, in mod specific, in zile specifice.

Adica: sunt recunoscatoare ca sunt sanatoasa, ca mi-e bine in viata, ca ma bucur, ca am ochi sa privesc lumea si suflet sa o simt, dar pentru ca azi e sabatoarea iubirii (aia importata) – in mod special – sunt recunoscatoare iubirii din care m-am nascut, iubirii pe care o port in suflet pentru tot ceea ce ma inconjoara si iubirii pe care o primesc si multumesc pentru toate acestea.

Atat am avut de spus, sa inteleaga fiecare ce vrea, sa-si ia fiecare ce-i foloseste. 🙂

photo credits to: https://www.pinterest.com/pin/212372938655073641/
photo credits to: https://www.pinterest.com/pin/212372938655073641/

8 gânduri despre „Despre simboluri

Adăugă-le pe ale tale

  1. bre, ideea era ca si eu sunt recunoascatoare ca ne cunoscuram! esti, in afara de frate-miu, singurul om care reuseste sa ma enerveze in mai putin de 10 secunde, dar si sa ma faca sa rad pana imi dau lacrimile! :))
    *deci esti pe plus! 😀

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑