De ce, intr-un anume sens, nu-mi place tehnologia

  1. Pentru ca am mai scris pe aici un articol despre confortul care handicapeaza. Pentru ca ne utilizam creierul din ce in ce mai putin.
  2. Pentru ca urmele tehnologiei nu rezista in timp. (uneori imi doresc sa am abilitatea de a daltui o carte in piatra)
  3. Pentru ca e ultima inventie a omenirii si asta nu e o gluma.
  4. Pentru ca ne plaseaza in artificial, indepartandu-ne si mai mult de esenta noastra umana si pentru ca, in esenta, nu lasam nimic dupa noi. Exemplu: mai aveti cu ce „citi” dischetele ori casetele video VSH? Nuuu?!! Mvai!
  5. Pentru ca scaderea manualitatii duce la scaderea activitatii cerebrale. In plus, nu mai suntem capabili de intelegerea unor fenomene si procese simple, pe care am fost creati sa le urmam.

Mai sunt multe argumente. Astea au fost primele, la viteza.

As incheia cu „cum comentati?”, dar stiu ca va e prea lene sa o faceti, asa ca va ofer confort.

Ridicati doua „deshte” daca vreti sa intru in detalii. Fac si cu desene. Ca la …. (completati voi, caci deja am iesit din zona de confort!…)

8 gânduri despre „De ce, intr-un anume sens, nu-mi place tehnologia

Adăugă-le pe ale tale

  1. Sunt convinsa ca nu imi place. Sunt dependenta de ea. Prima data in viata mea cand am avut de-a face cu tehnologia, a fost la varsta de 3 ani, cand ii propuneam tatei (vorbim totusi de 1976) sa ma ajute sa inventez o chestie care sa se implanteze pe carotida, astfel incat corpul sa intre in relaxarea de somn, dar creierul sa functioneze in parametrii starii de veghe. 😀

    Apreciat de 1 persoană

  2. „Pentru ca ne plaseaza in artificial, indepartandu-ne si mai mult de esenta noastra umana si pentru ca, in esenta, nu lasam nimic dupa noi. Exemplu: mai aveti cu ce „citi” dischetele ori casetele video VSH? Nuuu?!! Mvai!”
    Nu trebuie sa te atasezi de tecnologie (si de produsele sale), pentru ca nu este o entitate.

    Apreciază

  3. Corecta ultima observatie. Cu toate acestea, daca ne analizam vietile, suntem, ne place sau nu, extrem de dependenti de tehnologie.
    P.S. Eu inca mai am o unitate veche, dar functionala, cu floppy disk, inca mai am un cititor de vhs-uri pt ca o parte din lucrurile pe care le-am lucrat in ultimii 25 de ani sunt stocate pe acele casete si uneori imi place sa-mi aduc aminte de anumite lucruri asa cum erau 😉

    Apreciază

  4. Nu ai cum sa scapi de tehnologie. Si nu ma refer la tablete/telefoane sau alte trinket-uri destepte, ci doar la un simplu cutit (prelucrarea metalurgica, stanta, piatra de polizor, transport, etc).

    P.S. Ca tot vorbim de rasnite cu floppy disk reader. M-am uitat ieri la caractersticile unu-i smartwatch, si am facut comparatie cu primul meu computer. Este mai destept ceasul 😐

    Apreciază

  5. Alexander, o sa-ti spun urmatoarele:
    Sunt o fire foarte practica. De aia mi-am luat tot felul de scule destepte, ca sa pot mesteri dupa voie, diverse chestii. Ma ajuta enorm „lucrul manual” atunci cand mi se incing creierii – ș-ăla mare, ș-ăala mic. La una dintre multele mutari am pierdut tot. Mno…acu ce sa faci, Ioane, mi-am zis…si m-am apucat sa inventez. Si mi-a prins bine pentru ca lucrarea creierului era scurta si intensa, munca manuala – grea si de lunga durata. Si am reusit. Si-n timp ce munceam din greu am descoperit ca imi lucreaza creierul foarte bine, in legea lui, linistit si relaxat. Asa am gasit multe solutii. Si fix in acelasi timp observam cum, desi munceste, creierul meu e relaxat si mult mai eficient. Si…de fapt…ce vrei tu sa-mi demonstrezi?!!! Ca nu prea reusesti, nu de alta…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑