O scoala…interioara

Ne ascundem in spatele mastilor atat de mult si atat de bine incat, de la un punct incolo, nu mai lasam pe nimeni sa patrunda in interiorul nostru, iar din acesta facem o carapace ce nu mai poate fi sparta. Cu cat duritatea ei devine mai mare, cu atat mai mult, fara sa ne dam seama, ne abrutizam. Cand ultima farama de umanitate din noi dispare nici macar nu realizam. Suntem fericiti ca am reusit sa ne ridicam asupra a toti si toate, avem senzatia …ba nu, convingerea clara chiar, ca noi controlam totul.

Si cu cat convingerea asta ne transforma in mici Dumnezei, cu atat mai mult nu numai ca nu mai controlam nimic, dar distrugem tot si, din nou, o facem fara ca macar sa ne dam seama de asta. Iar distrugerea incepe cu noi insine.

Ne intrebam de ce incep sa ni se intample tot felul de lucruri neplacute. Desigur intamplarile exterioare sunt de vina si, cu siguranta noi am facut totul bine.

Chiar cand, accidental sau nu, apare cineva din exterior si ne semnalizeaza aceste lucruri, prima reactie este aceea de respingere.

In viata mea am vazut extrem de putini oameni care sa faca o pauza, sa se uite la si in ei insisi, sa iasa real din zona de confort si sa se schimbe. Si faptul ca ei (inca) exista mie mi-a dat mereu speranta ca se poate.

Lucrul cu exteriorul este cel mai simplu si mai la indemana. Din pacate ne da o viata falsa.

Munca omului trebuie sa fie, in primul rand, a sa cu sine. Cand problemele interioare incep sa fie rezolvate, rand pe rand, ele atrag dupa sine intamplari bune si porti deschise.

E ca la scoala, pana la urma: daca inveti bine, treci clasa, daca nu repeti. Pana cand? Pana cand treci sau in limita maxima de repetari admise de lege, dupa care esti dat afara. Cel putin asa era pe vremea mea. 🙂

Haideti sa incepem si noi scoala cu noi insine. E greu, dar e un drum frumos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.