Utilizarea creierului este gratuită

Până la invenția lui Gutenberg  (aproximativ 1439) – tiparul și prima Biblie tipărită, de-a lungul secolelor, cei care au îndrăznit să o traducă  au fost judecați aspru de biserică, arși și chiar blestemați de această minunată instituție.

Din momentul apariției Bibliei tipărite, biserica a întrezărit o nouă sursă de venituri.

Ce doream să spun, de fapt?

Dincolo de biserică – de departe cea mai profitabilă afacere din lume, mai există multe altele, mai vechi sau mai noi. Ei bine, nu despre prostituție e vorba ori mai bine zis, este vorba despre un alt fel de prostituție.

Caritatea, spre exemplu, este un tip de afacere extrem de profitabilă și dacă sunteți atât de naivi să credeți că toate vedetele de la Holywood „investesc” în caritate pe degeaba, fără un ROI, ei bine, vă înșelați amarnic.

La fel de profitabil este activismul, pentru că el e profitabil nu doar din punct de vedere material, ci și din punct de vedere al rezultatelor manipulării.

De o bună bucată de vreme observ cum suntem divizați în grupuri din ce în ce mai mici, cu mize false.

Ce as vrea să vă spun e să fiți atenți la acești arhangheli ai dreptății (mă rog, neomarxiști sau cum o mai vrea lumea să îi numească), dar să judecați cu capetele voastre. Mai presus de orice, căutați echilibrul și nu vă mai lasați duși de val dimpreună cu gloata, că o să ajungeți să vă luați capetele pe stradă. Voi vă omorâți ca proștii, iar activiștii lui pește prăjit își rotunjesc buzunărașele până mai ieri goale goluțe, pe spatele vostru și pe prostia voastră.

O veche vorbă românească spune să stai strâmb, dar să judeci drept. Eu vă tot spun de niște ani: folosiți-vă creierul, că e gratis.

Over and out

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.