Traitul pe Pamant nu-i pentru oricine

Am venit aici ca să uit. Am venit aici ca să uităm.
Trăitul pe Pământ nu e pentru oricine.
În Univers umbli, te duci pe unde vrei și pe unde nu vrei, experimentezi.
Pe Pământ ți se ia ceva – memoria și ți se dă ceva – sufletul.
Și de-aia zic…Pe Pământ nu poate trăi oricine…Trebuie să fii puternic. De’aia poate nu înțeleg trendul ăsta al lui „just be”, pentru ca nu e doar atât.
Nu înțeleg nici trendul acestor guru de tip nou care spun ei că te învață să trăiești o viață autentică. Da’ de ce? Ai trăit o viață neautentică până acum?
Aaaa…te-au obligat ai tăi să te duci la o anumită școală? Păi ce…tu erai glugă de ciocane? Păi erai dacă le-a ieșit! Erai pentru că ai ales hoția, calea ușoară, drumul facil. Asta nu înseamnă că nu ai trăit o viață autentică. Autenticul vieții tale poate că a însemnat strecuratul ăsta și alegerea celei mai simple și mai la îndemână variante. Și exemplele ar putea continua. Și, în plus, te învață ei, ca și cum tu ai fi o persoană cu handicap și ai avea nevoie de un tutore. Hai, nu, pe bune?!!! Iar dacă tu te lași învățat de ei ești tu sigur, sigur că ei – alde guru ăștia – știu să-și trăiască propria viața „autentică?… Think about it, că descreierați șmecheri sunt o grămadă pe lumea asta!
Dar, dincolo de orice, dincolo de absolut orice, să trăiești pe Pământ înseamnă că ești un om puternic. Tocmai pentru că o condiție sine qua non a existenței pe această planetă e că la venire ești dotat cu suflet. Nu știu dacă asta înseamnă Raiul sau Iadul. Cred, însă, că e din amândouă, nu neapărat în aceleași doze, dar, de multe ori în acelși timp.
De-aia zic… Trăitul pe Pământ nu e pentru oricine!… Gândește-te la asta înainte să faci următorul pas, căci tocmai ți-am mai dat un instrument care să te ajute sa traiesti, nu doar sa existi. Tocmai pentru că ai fost ALES să trăiești viața asta pe Pământ. Și mai mult – pe pământul ĂSTA! 😉

2 comentarii

 1. Amelia, daca traiesti, da esti un om puternic.
  Daca doar umpli tarana cu umbra ta, fara ca sufletul tau sa fie viu, nu stiu ce sa spun.
  Iubind, iertand, visand este modul prin care acceptam viata.
  Daca doar urmam niste clisee, avizi in a avea, in a ne imbraca trupul in poleiala de aur, cand sufletul ne este cenusa, ma tem ca atunci nu traiesti.
  Doar consumi oxigen.

  Apreciază

 2. Ai sintetizat minunat tot ce am incercat sa transmit! 🙂 Multumesc! 🙂 Si mai e si celalalt aspect: faptul ca ai fost ales sa traiesti pe pamantul asta nu e doar un dar, e si dovada faptului ca esti puternic, dar alegerea cu ce vrei sa faci / ce vrei sa fii / cum vrei… tine de fiecare. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.