Crăciun vesel să aveți!

Așa mi s-a părut mie anul ăsta ca urarea „Crăciun vesel!” înglobează foarte multe lucruri bune.

Ca să fii vesel înseamnă să fii sănătos și la trup și la minte și la suflet, căci veselia adevărată, nu cea fabricată, vine din armonia celor trei componente esențiale ale omului.

De câte ori fac o urare mă pregătesc și mă curăț interior, îmi deschid inima cât de larg pot și spun cu toată ființa mea, pentru că întotdeauna am avut convingerea că vorbele spuse din tot sufletul transced granițele scrisului și duc energia aceea bună celui căruia îi sunt transmise.

Așa că vă îmbrățișez cu sufletul pe fiecare dintre voi, nu pe toți la grămadă! 🙂

Ieri am primit un email cu niște bancuri și am râs, dar am rămas în minte cu unul dintre ele, pentru că mi s-a părut că, dincolo de formă, are un înteles mult mai profund:

Un tip in autobuz, se gandea:

,,Sefu nesimtit, colegii de tot rahatul, prietenii niste ratati, nevasta curva…”

In spatele lui cu un carnetel, ingerul pazitor isi noteaza si se gandeste:

,,Ce dorinte ciudate. In fiecare zi la fel, dar ce pot face eu? Dorinta-i dorinta !”

Și cred că e un moment potrivit să începem o schimbare din interior, pe care să începem chiar de azi să o facem – să avem grijă la ce și mai ales cum gândim, mai ales că o veche vorbă românească spune „ai grijă ce-ți dorești, pentru că s-ar putea să ți se întâmple”. Atragem ceea ce gândim, iar anul acesta pot să vă spun că mi-am dat seama, cu fiecare întâmplare prin care am trecut, om pe care l-am cunoscut, acțiune pe care am întreprins-o, că lucrurile chiar așa stau.

Uneori pare greu să fii atent la propriile gânduri (nici mie nu-mi iese de fiecare dată), dar cu exercițiu și un pic de voință se poate.

Haideți să facem, așadar, acest efort – fiecare și împreună – chiar de azi, căci ce moment mai potrivit ar putea fi decât Sărbătoarea Nașterii Domnului!

La mulți ani și Crăciun vesel, dragii mei!

 

Sursa foto 

 

8 gânduri despre „Crăciun vesel să aveți!

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑